Cum se naște o mamă?

Uite o întrebare care mă macină de ceva vreme și am tot încercat să îi găsesc răspunsul. Pare simplu? De fapt nu e deloc așa! Care sunt motivele care ar trebui să stea la baza deciziei de a avea un copil? mame-copii-mama-getty Ca să am un răspuns cât mai clar, am întrebat mai multe femei de ce au ales să devină mame. Iată ce răspunsuri am primit! Corina G., 21 ani: “Pur și simplu s-a întâmplat! Nu a fost o sarcină planificată. Tatăl m-a părăsit înainte să se nască copilul.” Mihaela N., 35 ani: “Copilul m-a făcut să mă simt cu adevărat femeie. Nici o femeie nu se simte împlinită până nu are un copil!” Ioana P., 27 ani: “La doi ani de la căsătorie, toată lumea ne întreba: <Când faceți un copil?> Așa că… am făcut!” Crina S.: 31 ani: “Am făcut un băiat care să ne ducă numele mai departe. Dacă nu ai urmași, nu ai nimic!” Delia M., 23 ani: “Dacă nu făceam eu un copil cu soțul meu, cu siguranță făcea alta. (râde) Își dorea foarte tare un urmaș.” Maria F., 28 ani: “L-am făcut ca să nu fiu singură la bătrânețe, să aibă cine să îmi aducă un pahar cu apă.” Nely B., 29 ani: “Copilul mi-a dat un scop în viață. El e cea mai mare realizare a mea!” Ați mai auzit asta? Și eu mă laud cu faptul că, cei doi copii ai mei de 9 și 5 ani sunt cea mai mare ispravă a mea. Cea mai mare, dar NU singura! Prin comparație cu bucuria de a da viață, toate celelalte reușite din viața mea pălesc! Dar de aici până la a face din copiii mei un scop în viață, e cale lungă! Greșesc undeva? Păi, să vedem! Câte feluri de mame există, în funcție de motivul care a stat la baza maternității? Eu am identificat 8:

  1. Mama – turturică este mama care se alege cu un copil dintr-o relație pasageră și nu se îndură să facă întrerupere de sarcină. De cele mai multe ori, mama – turturică va naște și apoi își va lăsa copilul în grija bunicilor ca să își continue viața lipsită de griji.
  2. Mama – flamingo face un copil pentru a se simți cu adevărat femeie. Îi place să strălucească și să fie admirată de cei din jurul ei iar copilul e singurul accesoriu care îi mai lipsește.
  3. Mama – peruș este acea femeie care dă naștere unui copil ca să nu piardă prim – planul. Familia și prietenii o constrâng să devină mamă, și,  deși ea nu își dorește cu adevărat asta, îl face, doar ca să aibă în continuare parte de atenția și de grija celor din jur.
  4. Mama – acvilă simte că este pe cale de dispariție și vrea să se asigure că neamul ei cu sânge nobil va dăinui în nemurire. Ea e femeia care contribuie la creșterea natalității și care se asigură că va crește copii “pur-sânge” care să-i ducă numele mai departe.
  5. Mama – lebădă face un copil pentru că poate! Ea înțelege că masculului care îi stă alături i-a venit vremea să devină tată, așa că maternitatea e și ea o consecință a împerecherii.
  6. Mama – cucuvea nu vrea să rămână singură la bătrânețe, așa că, face un copil care să îi țină de urât!
  7. Mama – păun este acea femeie care face din copilul său un scop în viață. Ea este cea care insistă ca acesta să facă de toate, de la tenis și karate până la pian și pictură. În plus, insistă să aibă rezultate excelente la scoală și să fie obligatoriu peste ceilalți în absolut orice.
  8. Și mai este mama – barză, e cea care își privește copiii ca fiind entități individuale și îi susține în a-și câștiga propria independență. Nu este perfectă, însă își asumă foarte bine rolul de mamă și este foarte implicată în acest rol. 

indemnizatie-mame Copiii nu trebuie să ne satisfacă orgoliile, nu trebuie să ne dea un scop în viață și nici nu sunt obligați să ne facă bătrânețea mai ușoară. De aceea eu cred că singurul motiv adevărat care ar trebui să ducă la nașterea unui copil ar trebui să fie iubirea. Atât! Nimic altceva! Și țineți minte! Copiii născuți din iubire, nasc mame fericite!  Tu ce fel de mamă ești?

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *